Skapa möteplatser med oss i Ekensbergskyrkan


Ekensbergskyrkan, Equmeniakyrkan i Solna, söker dig som vill arbeta tillsammans med oss i Eken.

Vi är en liten församling, i ett stort hus i en stor stad, där både sårbarhet och styrka, allvar och glädje får rum.

Det är många som håller till i Eken, flera olika tolvstegsgrupper, Gatans lag – som tar matchen mot hemlöshet, missbruk, kriminalitet och socialt utanförskap och Solna scoutkår m.fl.

Församlingen har en månadskör med runt 80 deltagare. Vi är en del i nätverket Grön kyrka och samarbetar med Naturskyddsföreningen med klädbytardagar och Solna församling med bla Sinnesrogudstjänster. Vi tror att Gud är nära i våra möten med varandra. Vi tror att Kristi kärlek och upprättelse möter vi i varma ögon och gemenskap där vi får vara den vi är. På vår vägg på kyrktorget hänger regnbågsflaggan väl synlig.

Vi söker dig som vill arbeta med vår pastor och vaktmästare/uthyrningsansvarig med att nätverka och dela evangelium på olika sätt, i gudstjänster, samtalsgrupper, i nätverket Grön kyrka men också dela de vanliga praktiska och administrativa arbetsuppgifter som finns i en församling.

Du kan vara diakon, pastor eller musiker eller ha en annan utbildning som passar i detta sammanhang. Tjänsten är en projekttjänst på 50% på 2 år. Med tillträde i september 2024.

Välkommen med din ansökan till ordf. olle.hilariusson@gmail.com senast 20 juni.

Har du frågor kan du också vända dig till pastor katarina@ekensbergskyrkan.se el. 0705 16 09 72