iEken

iEken nr 1 2024

Förändring

iEken nr 4 2023

En andra chans

iEken nr 3 2023

Vi krokar arm

iEken nr 2 2023

En grönare ek

iEken nr 1 2023

Ett nummer om sårbarhet.

iEken nr 4 2022

Gudsbilder är temat i detta nummer av iEken.
Genom personliga funderingar och ett gruppsamtal. Här finns också kalendariet med mycket av det som händer i Ekensbergskyrkan från december till mars.

iEken nr 3 2022

Ett nummer med fokus på HBTQ+. Reportage från Kyrkorna på Pride, en stark krönika av Frikyrkoflatan med svidande kritik mot frikyrkan, och en text om Ekensbergskyrkans förtydligande beslut kring vigsel för alla.

iEken nr 2 2022

Stor artikel om utställningen med foto och musik som kommer att finnas i Ekensbergskyrkan under hösten 2022. En utställning med foton på äldre kvinnors händer. Och så om allt annat som händer (pun intended) i Eken.

iEken nr 1 2022

Om bygget av Ekensbergskyrkan. Och om de 50 år som gått sedan kyrkan invigdes. Tre församlingsmedlemmar – Lars Leijonborg, Kicki Gisleskog och Sture Enander – i ett samtal om minnen.

iEKEN nr 4 2021

Om riktning med Roder, återbruk, loppis och klädbytardag. Och om hur det äntligen blev julskiva och julkonsert efter många års arbete.

iEKEN nr 3 2021

Hösten i Eken. Om Livsnära samtal.
Om utställningen När de trasiga tar ton,
med konstverk gjorda av trasiga instrument.

iEKEN nr 2 2021

Om rörelse. Worm i en intervju om dansen. Lasse om sin längtan efter att få springa lopp igen. Gunvor om sin vandring på Caminon.

iEKEN nr 1 2021

Här kan man läsa om Sinnesro i Eken, om hur allt började i Sverige när det gäller sinnesrogudstjänster. Lena Bergström skriver om Tolv steg och klimatet.

iEKEN nr 4 2020

Katarina Alexandersson skriver om gästfrihet, Lars-Göran Olson om ”Den vi ännu inte känner”. Och så ett reportage om Sociala Missionens arbete.

iEKEN nr 3 2020

Om Ekensbergskyrkans gudstjänstliv och övrig verksamhet i pandemitider. Om kyrkokonferens på nätet. Katarina Alexandersson i en ledare med rubriken ”Vi är gjorda för att gå sönder. Och så en krönika av en körsångare.

iEKEN nr 2 2020

Tre solnabor berättar om hur de har det så här i pandemitider. Katarina Alexandersson skriver om arbetet med inspelade gudstjänster.

iEKEN nr 1 2020

Ett helt nummer om hopp. Intervju med ungdomar från Fridays for Future och med Lena Bergström – en pastor for future.

iEKEN nr 2 2019

Om julen och musiken i Ekensbergskyrkan. Bl.a ett samtal med en grupp körsångare.

iEKEN nr 1 2019

Ett nummer med temat ensamhet. Intervju med Tommie Sewon som leder samtalsgrupper under namnet Anonyma Ensamma.
Och så är det snart dags för ett Månadskörprojekt igen.